"Sárkánymáj" kukoricás palacsintával recept.
A sertésmájat felkockázzuk. A szalonnát felkockázzuk a hagymát felszeleteljük. A szalonnát odatesszük pirulni 3 perc után beletesszük a hagymát is és üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a májat is. 5 percig folyamatosan kevergetve sütjük majd beletesszük a pirospaprikát és a felszeletelt pepperónit. Felöntjük 2 dl vízzel. 20 percig főzzük.
Ezalatt elkészíjük a palacsintát. A tojásokat egy tálba felütjük ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá. Beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a lisztet és összekavarjuk ezután beleöntjük az olajat is. Ne lepődjünk meg a tészta kissé híg lesz. Palacsintasütőt felforrósítjuk és megkenjük kevés olajjal és beleteszünk egy merőkanálnyi tésztát.
Tálaláskor a palacsinta egyik felébe tesszük a májat és a másik felét ráhajtjuk.