Feltöltve:

Sárgarépatorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Fahéj1 teáskanál
Ráma2 dekagramm
rum1 evőkanál
citrom héja1 darab
sárgarépa30 dekagramm
Sütőpor1 teáskanál
zsemlemorzsa8 dekagramm
őrölt mogyoró25 dekagramm
1 darab
vaníliás cukor1 csomag
Cukor20 dekagramm
forró víz4 evőkanál
Tojás5 darab

A bevonathoz

narancshéj1 darab
forró víz4 evőkanál
rum2 evőkanál
kakaó1 evőkanál
porcukor20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A megtisztított répát lereszeljük. A tojássárgát a forró vízzel, a cukor 2/3 részével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd a maradék cukrot hozzáadjuk. A tojássárgához óvatosan hozzákeverjük a felvert habot, a reszelt sárgarépát, az őrölt mogyorót, a zsemlemorzsát, a sütőport, az őrölt fahéjat, a lereszelt citromhéjat és a rumot.

2. lépés

A masszát kevés Ramával kikent tortaformába öntjük és előmelegített kb. 160 fokos sütőben 60 perc alatt megsütjük.

3. lépés

Közben a kakaóporral elkeverjük a porcukorral és a forró vízzel öntetet készítünk. A megsült, formából kiborított tortát ezzel vonjuk be.

4. lépés

A tetejét hosszú narancshéjcsíkokkal díszítjük. A kihűlt tortát letakarjuk és egy-két napig hűvös helyen tartjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem