Sárgarépás burgonyafőzelék
Sárgarépás burgonyafőzelék
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - kilogramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • majoránna - 2 teáskanál
  • petrezselyemzöld - csokor
  • tej - 7 dl
  • burgonya - 1 kilogramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • Knorr Ételsűrítő - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A burgonyát kis kockákra, a sárgarépát félkarikákra, a hagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a zöldségeket. Sóval, ételízesítővel fedő alatt, kis lángon saját levükben a burgonya teljes puhulásáig pároljuk. A sárgarépa ilyenkor még nem teljesen puha.
  4. Hozzáadjuk a majoránnát és a zöldpetrezselymet. Fölengedjük 6 dl tejjel, és addig főzzük, míg a répa is megpuhul.
  5. A maradék másfél deci tejjel és az ételsűrítővel habarást készítünk, és ezzel sűrítjük be a főzelékünket.