sárgarépa | 4 darab |
---|---|
Knorr Marhahúsleves-kocka | 3 darab |
burgonya | 2 darab |
citrom leve | 1 darab |
fahéj | 1 csipetnyi |
méz | 2 evőkanál |
hagyma | 2 darab |
20%-os tejföl | 2 dl |
napraforgó olaj | 0.5 dl |
narancslé | 2 dl |
curry fűszerkeverék | 1 teáskanál |
kardamom | 2 mag |
mandula szeletek | 5 dekagramm |
őrölt szegfűszeg | 1 csipetnyi |
Sárgarépa krémleves mandulával a Levesek kategóriában
Tisztítsuk meg a sárgarépát és burgonyát, vágjuk karikákra. A hagymát vágjuk félkarikákra. Forró olajon pirítsuk meg a zöldségeket egy lábosban, adjuk hozzá a fűszereket (curry-t, fahéjat, szegfűszeget és kardamomot). Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel 1,5 liter vizzel. A levest főzzük addíg amíg a zöldségek teljesen megfőnek.