Sárgarépa krémleves csicseriborsóval
Sárgarépa krémleves csicseriborsóval
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • póréhagyma - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • Rama Classic - 1 evőkanál
  • Fahéj - 1 csipetnyi
  • őrölt szegfűszeg - 1 csipetnyi
  • őrölt gyömbér - 1 teáskanál
  • narancslé - 100 milliliter
  • csicseriborsó konzerv - 1 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk a megpucolt répát nagyobb szeletekre. Egy lábasban forrósítsuk fel a margarint. Adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt póréhagymát (csak a fehér részét). Pirítsuk 10 percig őket, állandóan kevergetve.
  2. Adjuk hozzá a narancslét, a leszűrt és leöblített csicseriborsót. Öntsünk rá 5 dl vizet és adjuk hozzá a Knorr-kockát. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük 15 percig. Fűszerezzük.
  3. Pürésítsük a levest egy botmixerrel. Tálaljuk joghurttal.