Sárgaborsós pirog
Sárgaborsós pirog
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • tejföl - 2 evőkanál
  • zsemlemorzsa - 5 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • sárgaborsó - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • gyömbér - 2 dekagramm
  • tészta - 1 csomag
  • mák - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A sárgaborsót áztassuk be egy éjszakára. Egy lábasba öntsünk 2 pohár vizet, majd tegyük bele a sárgaborsót és a Zöldségleveskockát. Főzzük puhára és hűtsük le.
  2. Vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért reszeljük le. A hagymát pirítsuk meg a margarinon.
  3. A sárgaborsóhoz adjuk hozzá a hagymát, gyömbért, a fokhagymát és a petrezselymet. Üssük bele a tojást és adjuk hozzá a zsemlemorzsát.
  4. Ebből a sűrű masszából készítsünk 8 cm hosszú hengert.
  5. A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjuk négyzetekre. Mindegyikbe csomagoljunk bele egy sárgaborsós hengert.
  6. A pirogokat fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Mindegyik tetejét kenjük be a tojássárgával elkevert tejföllel és szórjuk meg a mákkal vagy a fekete szezámmaggal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt.