Feltöltve:

Sárgaborsós pirog

timer 45
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz3 evőkanál
tejföl2 evőkanál
zsemlemorzsa5 evőkanál
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
petrezselyemzöld1 csokor
sárgaborsó1 darab
fokhagymagerezd2 darab
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
gyömbér2 dekagramm
tészta1 csomag
mák1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A sárgaborsót áztassuk be egy éjszakára. Egy lábasba öntsünk 2 pohár vizet, majd tegyük bele a sárgaborsót és a Zöldségleveskockát. Főzzük puhára és hűtsük le.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért reszeljük le. A hagymát pirítsuk meg a margarinon.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A sárgaborsóhoz adjuk hozzá a hagymát, gyömbért, a fokhagymát és a petrezselymet. Üssük bele a tojást és adjuk hozzá a zsemlemorzsát.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Ebből a sűrű masszából készítsünk 8 cm hosszú hengert.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjuk négyzetekre. Mindegyikbe csomagoljunk bele egy sárgaborsós hengert.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A pirogokat fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Mindegyik tetejét kenjük be a tojássárgával elkevert tejföllel és szórjuk meg a mákkal vagy a fekete szezámmaggal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Túrós, sonkás pirog

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Káposztás pirog

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Rókagombás pirog

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0

Dupla húsos derelye húslevesben

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Gombás-káposztás pirog

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Gombával töltött pirog

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 2