Sárgaborsókrém
  • timer12 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • sárgaborsó - 200 gramm
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • gerezd fokhagyma - 1 darab
  • hagyma - 1 darab

Elkészítés:

  1. Áztassuk be egy fél napra a sárgaborsót. Majd öblítsük le jól. Tegyünk fel főni egy fazékba 2 liter vizet és oldjunk fel benne 2 db zöldségleves kockát. Ha forr, tegyük bele a sárgaborsót és főzzük puhára. Szűrjük le.
  2. Pucoljuk meg és aprítsuk fel a hagymát. Pirítsuk meg olíva olajon,majd keverjük össze a sárgaborsóval.
  3. Hűtsük le, majd turmixoljuk össze. A végén adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.Tálaljuk pirítóssal vagy meleg pitával.