Sárgaborsó leves
Sárgaborsó leves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • füstölt szalonna - 100 gramm
  • sárgaborsó - 300 gramm
  • babérlevél - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 200 gramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 1 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk kockákra a burgonyát és a sárgarépát. Tegyük egy lábasba és adjuk hozzá a borsót
  2. Öntsük fel Knorr Házias Marhahús Levesalapból készített alaplével. Tegyük bele a fűszereket és a fokhagymát, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
  3. Vágjuk apró kockákra a szalonnát és a hagymát, és süssük meg egy serpenyőben. Öntsük le a felesleges zsírt, s a maradékhoz keverjünk két kanál lisztet.
  4. Süssük össze az egészet rövid ideig, majd adjuk a leveshez állandó keverés mellett, amíg a leves enyhén besűrűsödik.
  5. A végén ízesítsük majoránnával és borssal, és tálaljuk fel.