Feltöltve:

Sárgaborsó leves

timer 80
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 liter
majoránna1 evőkanál
füstölt szalonna20 dekagramm
sárgaborsó30 dekagramm
szegfűbors3 darab
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd1 darab
burgonya10 dekagramm
leveszöldség1 csokor
Knorr Gombakrémleves1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A sárgaborsót öblítsük le és egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. A következő nap a sárgaborsót mossuk át és tegyük fel hideg vízben főni. Forrástól számítva kb. egy óra alatt puhul meg.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Közben a szalonnát öblítsük le és vágjuk kockára.Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a zöldségeket. A kockára vágott szalonnát és a zöldségeket öntsük föl 2 l vízzel. Adjuk hozzá a majoránnát, a babérlevelet és a szegfűborsot. Tegyük föl főni.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockára és tegyük a levesbe, majd főzzünk mindent majdnem puhára.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A megpuhult sárgaborsót törjük át szitán, vagy turmixoljuk össze és adjuk a leveshez.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A Knorr Gombakérmlevest keverjük el kis mennyiségű vízben és adjuk a leveshez.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Ízesítsük reszelt fokhagymával és főzzük még 10 percig.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem