Feltöltve:

Sárgaborsó leves

timer 80
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 liter
majoránna1 evőkanál
füstölt szalonna20 dekagramm
sárgaborsó30 dekagramm
szegfűbors3 darab
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd1 darab
burgonya10 dekagramm
leveszöldség1 csokor
Knorr Gombakrémleves1 csomag

Elkészítés

1. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 1. lépés képe

A sárgaborsót öblítsük le és egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. A következő nap a sárgaborsót mossuk át és tegyük fel hideg vízben főni. Forrástól számítva kb. egy óra alatt puhul meg.

2. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 2. lépés képe

Közben a szalonnát öblítsük le és vágjuk kockára.Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a zöldségeket. A kockára vágott szalonnát és a zöldségeket öntsük föl 2 l vízzel. Adjuk hozzá a majoránnát, a babérlevelet és a szegfűborsot. Tegyük föl főni.

3. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 3. lépés képe

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockára és tegyük a levesbe, majd főzzünk mindent majdnem puhára.

4. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 4. lépés képe

A megpuhult sárgaborsót törjük át szitán, vagy turmixoljuk össze és adjuk a leveshez.

5. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 5. lépés képe

A Knorr Gombakérmlevest keverjük el kis mennyiségű vízben és adjuk a leveshez.

6. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 6. lépés képe

Ízesítsük reszelt fokhagymával és főzzük még 10 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem