Feltöltve:

Sárgaborsó leves

timer 80
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 liter
majoránna1 evőkanál
füstölt szalonna20 dekagramm
sárgaborsó30 dekagramm
szegfűbors3 darab
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd1 darab
burgonya10 dekagramm
leveszöldség1 csokor
Knorr Gombakrémleves1 csomag

Sárgaborsó leves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 1. lépés képe

A sárgaborsót öblítsük le és egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. A következő nap a sárgaborsót mossuk át és tegyük fel hideg vízben főni. Forrástól számítva kb. egy óra alatt puhul meg.

2. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 2. lépés képe

Közben a szalonnát öblítsük le és vágjuk kockára.Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a zöldségeket. A kockára vágott szalonnát és a zöldségeket öntsük föl 2 l vízzel. Adjuk hozzá a majoránnát, a babérlevelet és a szegfűborsot. Tegyük föl főni.

3. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 3. lépés képe

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockára és tegyük a levesbe, majd főzzünk mindent majdnem puhára.

4. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 4. lépés képe

A megpuhult sárgaborsót törjük át szitán, vagy turmixoljuk össze és adjuk a leveshez.

5. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 5. lépés képe

A Knorr Gombakérmlevest keverjük el kis mennyiségű vízben és adjuk a leveshez.

6. lépés

Sárgaborsó leves elkészítés 6. lépés képe

Ízesítsük reszelt fokhagymával és főzzük még 10 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem