Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgaborsó - 30 dekagramm
  • babérlevél - 2 darab

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a sárgaborsót, és bő vízben tegyük oda főzni.
  2. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a babérlevelet, aprított fokhagymát.
  3. A sárgaborsó megdagad, valamint a levét is elfövi, így kell még vizet utána önteni.
  4. Időnként kavargassuk meg, lassan egészen püréssé szétfő. Ha már pürésedik, gyakran kevergessük.
  5. Ha hígnak találjuk, tehetünk rá lisztet, de ez nem feltétlenül szükséges.
  6. Ha nem szeretjük darabosan, vegyük ki a babérlevelet, és botmixerrel mixeljük homogénra.