Sárgaborsó főzelék sült hússal
Sárgaborsó főzelék sült hússal
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • sárgaborsó - 20 dekagramm
  • babérlevél - 2 darab
  • sertés karaj - 4 szelet

Elkészítés:

  1. A sárgaborsót alaposan megmossuk, majd feltesszük annyi vízben főni ami éppen ellepi. Hozzáadjuk egészben a hagymát, a babérlevet és egy kevés sót! Hagyjuk így főni kb. 60 percet, míg meg nem puhul, és szét nem mennek a szemek.
  2. A hús szeleteket megmossuk, leitatjuk róla a vizet és sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát. Ehhez elég vékony húsokra van szükség. Sütés után lefedve félretesszük.
  3. A sárgaborsóra rá kell nézni kb. 10 percenként, és meg is kell kevergetni. Ha úgy látjuk, hogy a vizet ugyan elfőtte, viszont még nem jó az állaga, akkor még egy kevéssel felönthetjük, de egyszerre mindig csak keveset adjunk hozzá. Teljesen pépesre, sűrű kell főzni, így nincs szükség semmilyen rántásra/habarásra. Amikor kész, kivesszük a babérleveleket és a hagymát
  4. A sült húst felcsíkozzuk és a főzelékre halmozva tálaljuk.