Feltöltve:

Sárgaborsó főzelék sült hússal

timer 80
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
sárgaborsó20 dekagramm
babérlevél2 darab
sertés karaj4 szelet

Elkészítés

1. lépés

A sárgaborsót alaposan megmossuk, majd feltesszük annyi vízben főni ami éppen ellepi. Hozzáadjuk egészben a hagymát, a babérlevet és egy kevés sót! Hagyjuk így főni kb. 60 percet, míg meg nem puhul, és szét nem mennek a szemek.

2. lépés

A hús szeleteket megmossuk, leitatjuk róla a vizet és sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát. Ehhez elég vékony húsokra van szükség. Sütés után lefedve félretesszük.

3. lépés

A sárgaborsóra rá kell nézni kb. 10 percenként, és meg is kell kevergetni. Ha úgy látjuk, hogy a vizet ugyan elfőtte, viszont még nem jó az állaga, akkor még egy kevéssel felönthetjük, de egyszerre mindig csak keveset adjunk hozzá. Teljesen pépesre, sűrű kell főzni, így nincs szükség semmilyen rántásra/habarásra. Amikor kész, kivesszük a babérleveleket és a hagymát

4. lépés

A sült húst felcsíkozzuk és a főzelékre halmozva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem