Feltöltve:

Sárgaborsó főzelék

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

sárgaborsó50 dekagramm
libazsír vagy 3 evőkanál olaj2 evőkanál
Hagyma1 darab
fokhagyma gerezd3 darab
babérlevél2 darab
Knorr Erőleveskocka3 darab
morzsolt majoranna2 teáskanál

A főzelék nem köret, hanem főétel, pontosabban zöldségekből készült főfogás. Bár a vitaminok nagy része kioldódik a főzés során, az ásványi anyagok és élelmi rostok megmaradnak, így a változatos és egészséges táplálkozás fontos része a főzelék. A legnépszerűbb alapanyagai közé tartozik a zöldborsó, krumpli, spenót, sóska, zöldbab, bab, kelkáposzta, lencse, vagy mint ebben az esetben is, a sárgaborsó. A főzelékféléket sokan szeretik, de sokan hallani sem akarnak róla. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy leginkább az elkészítésén és ízesítésén múlik ennek az ételnek a sikere. Ennek során a kritikus pont a főzelék sűrítése. A rántás vagy habarás nehezíti az ételt, és ha nem jól készítik el, akkor az ízét is befolyásolja. Egészségesebb megoldás magával a zöldséggel sűríteni, pürésítéssel. A sárgaborsó esetében pedig sűríteni sem szükséges, hiszen a szemek főzés közben szétfőnek és önmaguktól sűrítik a főzeléket.

Elkészítés

1. lépés

Sárgaborsó főzelék elkészítés 1. lépés képe

A sárgaborsót alaposan mossuk át. A forró libazsíron pirítsuk világosra az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a babérleveleket és az aprított fokhagymát, röviden pirítsuk össze.

2. lépés

Sárgaborsó főzelék elkészítés 2. lépés képe

Adjuk hozzá a sárgaborsót, öntsük fel bő egy liter vízzel.

3. lépés

Sárgaborsó főzelék elkészítés 3. lépés képe

Forraljuk fel, adjuk hozzá az erőleves kockákat és a majorannát. Alacsony lángon, ¾-ig lefedve, időnként megkeverve főzzük puhára 40 perc alatt. A vizet a főzés során szükség szerint pótoljuk.

4. lépés

Sárgaborsó főzelék elkészítés 4. lépés képe

A főzelék önmagát sűríti, de ízlés szerint a főzés végén vehetünk ki egy keveset a főzelékből.

5. lépés

Sárgaborsó főzelék elkészítés 5. lépés képe

A kivett adagot pürésítsük.

6. lépés

Sárgaborsó főzelék elkészítés 6. lépés képe

Majd keverjük vissza a főzelékbe. Ezzel még krémesebb állagot érhetünk el.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem