Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • olaj - 2 evőkanál
  • sárgaborsó - 500 gramm
  • babérlevél - 2 darab
  • Knorr Erőleveskocka - 3 darab
  • hagyma - 1 darab
  • petrezselyem gyökér - 1 darab

Elkészítés:

  1. A sárgaborsót nagyon alaposan mossuk át. Áztatni nem kell, mert egészen hamar megfő.
  2. Az olajat forrósítsuk föl egy lábosban és az apróra vágott hagymát pirítsuk meg rajta. Közben vágjuk kockára a répát és a petrezselyem gyökeret is és azt is pirítsuk meg enyhén a hagymával együtt.
  3. Adjuk hozzá a babérlevelet és a sárgaborsót. Öntsük föl bő egy liter vízzel.
  4. Hozzuk forrásba és adjuk hozzá az erőleves kockákat és a majorannát. Vegyük lejjebb a lángot és lefedve főzzük puhára.
  5. Időnként keverjük meg és ha szükséges, pótoljuk a vizet. A végén vehetünk ki valamennyit a főzelékből és pürésíthetjük, ha szeretjük még krémesebben. Tálaljuk sertéssülttel, sertéspörkölttel, vagy fasírttal.