Feltöltve:

Sárgabarackos pite

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás3 darab
citromos joghurt (kicsi)1 darab
cukor5 evőkanál
liszt7 evőkanál
Ráma5 dekagramm
vaníliás cukor2 púpos evőkanál
sütőpor1 darab
1 csipetnyi
mandulaszelet2 evőkanál
sárgabarack1 kilogramm
cukor2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliával és hozzáadjuk a puha Ramát. Beleöntjük a joghurtot és a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, majd a tojásfehérjét, amit egy pici sóval kemény habbá vertünk. A barackot a cukorral felforralt vízbe tesszük, fél-egy percig főzzük, attól függően, hogy milyen érett a barack. A héját lehúzzuk, a magot kivesszük és lecsepegtetjük. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük a piskótamasszát és szorosan megpakoljuk barackkal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Finom, könnyű tésztát kapunk. Ha kihűlt kockára vágjuk és a tetejét megszórjuk mandulaszelettel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre