tojás | 3 darab |
citromos joghurt (kicsi) | 1 darab |
cukor | 5 evőkanál |
liszt | 7 evőkanál |
Ráma | 5 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 púpos evőkanál |
sütőpor | 1 darab |
só | 1 csipetnyi |
mandulaszelet | 2 evőkanál |
sárgabarack | 1 kilogramm |
cukor | 2 evőkanál |
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliával és hozzáadjuk a puha Ramát. Beleöntjük a joghurtot és a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, majd a tojásfehérjét, amit egy pici sóval kemény habbá vertünk. A barackot a cukorral felforralt vízbe tesszük, fél-egy percig főzzük, attól függően, hogy milyen érett a barack. A héját lehúzzuk, a magot kivesszük és lecsepegtetjük. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük a piskótamasszát és szorosan megpakoljuk barackkal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Finom, könnyű tésztát kapunk. Ha kihűlt kockára vágjuk és a tetejét megszórjuk mandulaszelettel.
Hozzászólások