tojás | 5 darab |
cukor | 25 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
só | 1 csipetnyi |
liszt | 20 dekagramm |
sütőpor | 1 csapott mokkáskanál |
mascarpone | 20 dekagramm |
túró | 1 kilogramm |
citromlé | 2 evőkanál |
tejszín | 2.5 dl |
habfixáló | 1 csomag |
sárgabarackbefőtt | 2 doboz |
kakaó | 1 evőkanál |
kávépor | 1 evőkanál |
A tojásokat 7 ek. vízzel, 15 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, csipet sóval krémesre keverjük, rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet és összedolgozzuk.Ramával kikenünk egy tepsit, (az oldalát ne kenjük ki), és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 200 fokon 12-15 percig sütjük. A mascarponét és a túrót a maradék cukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, a túróhoz adjuk, majd hűvös helyre tesszük. A piskótát kirakjuk a lecsöpögtetett befőttel, hullámosan rásimítjuk a krémet, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a kávéporral elkevert kakaóval.
Hozzászólások