Feltöltve:

Sárgabarackos piskóta túrósipkával

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

sárgabarckbefőtt vagy 1 kg gyümölcs2 doboz
habfixáló2 csomag
tejszín2.5 dl
citromlé2 evőkanál
félzsíros tehéntúró1 kilogramm
mascarpone20 dekagramm
sütőpor1 csapott mokkáskanál
1 csipetnyi
liszt20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
kristálycukor25 dekagramm
tojás5 darab
kakaópor1 evőkanál
kávépor1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat először 7 evőkanál vízzel, majd 15 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és csipetnyi sóval krémesre kikeverjük. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet és összedolgozzuk. Vékonyan kikenünk egy kb. 32 x 37 cm-es tepsit (az oldalát ne!), és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 12-15 percig sütjük, majd kihűtjük. A krémsajtot és a túrót a citromlével, a maradék cukorral meg a vaníliás cukorral ízesítjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a túróhoz adjuk. Hideg helyre tesszük. A piskótát kirakjuk a lecsöpögtetett befőttel, vagy gyümölccsel. Hullámosan rásimítjuk a krémet, és hűtőszekrénybe tesszük. A kávéporral elkevert kakaóporral díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem