sárgabarckbefőtt vagy 1 kg gyümölcs | 2 doboz |
habfixáló | 2 csomag |
tejszín | 2.5 dl |
citromlé | 2 evőkanál |
félzsíros tehéntúró | 1 kilogramm |
mascarpone | 20 dekagramm |
sütőpor | 1 csapott mokkáskanál |
só | 1 csipetnyi |
liszt | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
kristálycukor | 25 dekagramm |
tojás | 5 darab |
kakaópor | 1 evőkanál |
kávépor | 1 evőkanál |
A tojásokat először 7 evőkanál vízzel, majd 15 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és csipetnyi sóval krémesre kikeverjük. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet és összedolgozzuk. Vékonyan kikenünk egy kb. 32 x 37 cm-es tepsit (az oldalát ne!), és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 12-15 percig sütjük, majd kihűtjük. A krémsajtot és a túrót a citromlével, a maradék cukorral meg a vaníliás cukorral ízesítjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a túróhoz adjuk. Hideg helyre tesszük. A piskótát kirakjuk a lecsöpögtetett befőttel, vagy gyümölccsel. Hullámosan rásimítjuk a krémet, és hűtőszekrénybe tesszük. A kávéporral elkevert kakaóporral díszítjük.
Hozzászólások