Sárgabarackos koszorú
Sárgabarackos koszorú
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 8 dl
  • friss élesztő - 4 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • cukor - 12 dekagramm
  • Ráma - 18 dekagramm
  • só - 0.5 teáskanál
  • őrölt szerecsendió - 1 kevés
  • tojás - 4 darab
  • mandulapehely - 4 dekagramm
  • sárgabarackbefőtt - 1 doboz
  • porcukor - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a liszthalom közepébe morzsoljuk. A langyos tejjel, 1 ek. cukorral, kevés liszttel elkeverjük, letakarva, 15-20 percig pihentetjük. A Ramát a maradék cukorral, a citromhéjjal, a sóval és a szerecsendióval kikeverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a kovászhoz adjuk, majd puha tésztává összedolgozzuk. 30 percig kelesztjük. Egy 26 cm-es,Ramával kikent koszorúforma karimáját mandulapehellyel megszórjuk. A cikkekre vágott barackokat a barázdákba helyezzük, rásimítjuk az átkevert tésztát, és letakarva még 20-25 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig, majd letakarva további 15 percig sütjük. 10 perc pihentetés után a formából kiborítjuk és porcukorral megszórjuk.