Feltöltve:

Sárgabarackos koszorú

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej8 dl
friss élesztő4 dekagramm
liszt50 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
cukor12 dekagramm
Ráma18 dekagramm
0.5 teáskanál
őrölt szerecsendió1 kevés
tojás4 darab
mandulapehely4 dekagramm
sárgabarackbefőtt1 doboz
porcukor1 teáskanál

Sárgabarackos koszorú a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a liszthalom közepébe morzsoljuk. A langyos tejjel, 1 ek. cukorral, kevés liszttel elkeverjük, letakarva, 15-20 percig pihentetjük. A Ramát a maradék cukorral, a citromhéjjal, a sóval és a szerecsendióval kikeverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a kovászhoz adjuk, majd puha tésztává összedolgozzuk. 30 percig kelesztjük. Egy 26 cm-es,Ramával kikent koszorúforma karimáját mandulapehellyel megszórjuk. A cikkekre vágott barackokat a barázdákba helyezzük, rásimítjuk az átkevert tésztát, és letakarva még 20-25 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig, majd letakarva további 15 percig sütjük. 10 perc pihentetés után a formából kiborítjuk és porcukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem