Sárgabarackos és mandulás kosár
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Kosárkák

    • liszt - 28 dekagramm
    • Ráma - 12 dekagramm
    • kristálycukor - 11 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • reszelt citromhéj - 1 kávéskanál

    Töltelék

    • kristálycukor - 22 dekagramm
    • keményítő - 4 evőkanál
    • tojás - 2 darab
    • tej - 3.7 dl
    • Ráma - 1 evőkanál
    • só - 0.25 teáskanál
    • mandularoma - 1 kávéskanál

    Teteje

    • sárgabarack hámozva, félbevágva - 8 darab
    • sárgabaracklekvár - 1.2 dl
    • pirított mandulaszeletek - 250 milliliter

    Elkészítés:

    1. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, belekeverjük a cukrot, tojást, citromot és összedolgozzuk, de ne túlságosan. Hagyjuk pihenni fél órát, majd kb 3 mm vastagra nyújtjuk.
    2. Kerek szaggatóval (kb. 5 cm átmérőjűvel) kiszúrjuk, kis kosárka formába tesszük, igazgatjuk. Süssük 15 percig 180 fokra előmelegített sütőben, majd kihűtjük.
    3. Amíg hűl, összekeverjük a cukrot, keményítőt és a tojást. Hozzáadjuk a Ramát, a tejet és sűrűre főzzük. Belekeverjük a sót és az aromát.
    4. Mindegyik kosárka tetejére fél sárgabarackot rakunk. Megkenjük lekvárral és a széleit mandulával megszórjuk.