liszt | 28 dekagramm |
---|---|
Ráma | 12 dekagramm |
kristálycukor | 11 dekagramm |
tojás | 1 darab |
reszelt citromhéj | 1 kávéskanál |
kristálycukor | 22 dekagramm |
---|---|
keményítő | 4 evőkanál |
tojás | 2 darab |
tej | 3.7 dl |
Ráma | 1 evőkanál |
só | 0.25 teáskanál |
mandularoma | 1 kávéskanál |
sárgabarack hámozva, félbevágva | 8 darab |
---|---|
sárgabaracklekvár | 1.2 dl |
pirított mandulaszeletek | 250 milliliter |
Sárgabarackos és mandulás kosár recept.
A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, belekeverjük a cukrot, tojást, citromot és összedolgozzuk, de ne túlságosan. Hagyjuk pihenni fél órát, majd kb 3 mm vastagra nyújtjuk.
Kerek szaggatóval (kb. 5 cm átmérőjűvel) kiszúrjuk, kis kosárka formába tesszük, igazgatjuk. Süssük 15 percig 180 fokra előmelegített sütőben, majd kihűtjük.
Amíg hűl, összekeverjük a cukrot, keményítőt és a tojást. Hozzáadjuk a Ramát, a tejet és sűrűre főzzük. Belekeverjük a sót és az aromát.
Mindegyik kosárka tetejére fél sárgabarackot rakunk. Megkenjük lekvárral és a széleit mandulával megszórjuk.