Feltöltve:

Sárgabarackos-répás lepény

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

finomliszt0.5 kilogramm
tojás2 darab
Ráma1 púpos evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
tejföl1 dl

Töltelék

sárgabarack1.5 kilogramm
nagyobb sárgarépa2 darab
prézli1 darab
méz1 darab

Sárgabarackos-répás lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tésztához valókat összegyúrjuk és a felét egy nagyobb Ramával kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtom, vékonyra.
Töltelék: a sárgabarackot negyedekre vágom, a két sárgarépát apróra reszelve közé keverem óvatosan, mézzel, vagy édesítőszerrel ízesítem. A tepsiben lévő lapot jól megszórom zsemlemorzsával, ráterítem a tölteléket, majd mielőtt a másik lapot is belenyújtanám, ismét bővebben morzsázom. A barack ne legyen nagyon puha, azért is kell több morzsa hozzá, mint az almáshoz, mert elázhat a tészta. A tetejét felvert tojással is meg lehet kenni, és meg kell szurkálni. Kb. 170 fokon alsó, légkeveréssel sütöm 45 percig. Lehet rá porcukrot szórni, de mi jobb szeretjük, ha a gyümölcs valódi íze érvényesül.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem