Feltöltve:

Sárgabaracklepény vajas vagy sütőmargarinos morzsával

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
tej2.5 dl
Ráma6 dekagramm
cukor5 dekagramm
tojás2 darab
1 csipetnyi

A tetejére

sárgabarack1.5 kilogramm

A morzsához

liszt20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
cukor10 dekagramm

Sárgabaracklepény vajas vagy sütőmargarinos morzsával a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A kelt tésztához a lisztet szitáljuk egy tálba, a közepébe nyomjunk mélyedést. Melegítsük meg a tejet. Az élesztőt morzsoljuk a lisztbe nyomott mélyedésbe, és öntsük rá a meleg tej felét. Szórjunk a tetejére egy kis lisztet, és a kovászt hagyjuk kelni kb. 20 percig. Olvasszuk meg a Ramát, keverjük össze a cukorral és a tojásokkal. Tegyük bele a sót. Ezt a keveréket öntsük a lisztre. A tésztát jól dolgozzuk ki, és meleg helyen kelesszük további 20 percig. A sárgabarackot mossuk meg, szárítsuk le, és magozzuk ki. A morzsához keverjük össze a lisztet a Ramával és a cukorral, és kézzel dolgozzuk morzsásra. A tésztát nyújtsuk ki és terítsük kikent tepsibe. Villával többször szurkáljuk meg. A sütőt melegítsük elő 220 fokra (légkeveréses sütő 200 fok). A sárgabarackot felezzük meg, és fektessük a tésztára. A morzsát szórjuk a gyümölcsre és süssük kb. 35 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem