Feltöltve:

Sárgabaracklekvár tartósítószer nélkül

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

pucolt sárgabarack2 kilogramm
cukor1 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A barackot leforrázom és lehúzom a héját, magját kiveszem. Felteszem főzni. Ha kezd forrni, kb. még 30 percet főzöm. Közben folyamatosan kevergetem. Én azt szeretem ha sima a lekvár, így a félóra után összeturmixolom. Aki szereti benne a gyümölcs darabokat, az kihagyhatja ezt a lépést. Újra tűzre teszem és ha felforrt belekeverem a cukrot. Azzal már csak kb 5 percig főzöm, amíg újra nem forr. Még forrón, tiszta üvegekbe merem, teljesen tele legyen az üveg. Csavaros tetővel azonnal lezárom és kb 5 percre fejre állítom őket. Végül száraz dunsztba rakom az üvegeket.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Jégkrém kosárkák

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Joghurtos süti

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pillecukor

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0

Tejbedara datolyamártással

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillázsos piramis

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Almás tészta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tarka szelet

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csacsifül

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Szotyis süti

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Barackos süti

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Kókuszos-meggyes süti

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Ropogós diós

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

Citromos szelet

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Ivett szelet

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Karácsonyfa mini nyalókák

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Banános-csokidarabos kocka

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hatlapos

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Szórt süti

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre