Feltöltve:

Salzburgi galuska

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt
instant élesztő
vékony lapocskákra vágott mandula
sárgabarack kb. 1,2 kg
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
tortabevonó
tortazselé
szalakáli (élelmiszerboltokban kapható)

-

liszt1 evőkanál
porcukor1 evőkanál
tojás4 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A vége felé hozzáadjuk a porcukrot is. A lisztet rászitáljuk, óvatosan beleforgatjuk, közben a tojások sárgáját is hozzáadjuk. A masszát egy kisebb Ramával megkent formába simítjuk és közepes hőfokú sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Tálaláskor egy kanállal galuskákat szaggatunk belőle és megszórjuk vaníliás porcukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Aranygaluska Nóri módra

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Aranygaluska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Fahéjas mézes galuska

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Tejfölös galuska

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre