Rama Vajas Íz | 3 evőkanál |
---|---|
liszt | 2 evőkanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
tejszín | 1 dl |
toastkenyér | 2 szelet |
aprított kapor | 1 csokor |
aprított metélőhagyma | 1 csokor |
fejes saláta | 1 darab |
zúzott gerezd fokhagyma | 2 darab |
Salátaleves metélőhagymával és pirított kenyérkockákkal a Levesek kategóriában
Oldjuk fel a Knorr zöldségleves kockát kb. 1 liter forró vízben. Adjuk hozzá a snidlinget és főzzük kb. 10 percig.
Olvasszunk fel 2 evőkanál margarint egy lábosban, szórjuk meg liszttel és egy pár percig pirítsuk.Ha kész a rántás, merjünk ki a levesből, oldjuk föl a rántást és keverjük vissza a levesbe.
Vágjuk apróra a salátát. Forraljuk fel a levest, és öntsük bele a tejfölt, adjuk hozzá az előkészített salátát és még pár percig főzzük. Ízesítsük borssal és sóval, ha szükséges. Ízlés szerint pár csepp ecetet is tehetünk bele.
Vágjuk fel a kenyeret kockára, és pirítsuk meg egy serpenyőben egy kis margarinnal és reszelt fokhagymával. A levest kaporral megszórva és a kenyérkockákkal tálaljuk.