Saláta véres hurkával, karamelizált almával és baconnel
Saláta véres hurkával, karamelizált almával és baconnel
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • Knorr Kapros Salátaöntet por - 1 csomag
  • zöldbab - 150 gramm
  • cukor - 1 evőkanál
  • alma - 2 darab
  • olíva olaj - 1 dl
  • zsír - 1 evőkanál
  • Kolozsvári szalonna - 150 gramm
  • lilahagyma - 1 darab
  • negyedelt dióbél - 80 gramm
  • véres hurka - 500 gramm
  • fej római saláta - 1 darab

Elkészítés:

  1. A véres hurkát szurkáljuk be egy kicsit, majd tegyük a zsírral, vagy olajjal együtt egy hőálló tálba. Fedjük le alufóliával, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percre. Majd vegyük le a fóliát és süssük további 10-15 percig fólia nélkül készre.
  2. Míg sül a hurka, elkészíthetjük a többi összetevőt is. Pirítsuk meg a diót szárazon. A kolozsvári szalonnát daraboljuk fel és süssük meg, majd hagyjuk hűlni. A zöldbabot engedjük ki és forró vízben pároljuk meg 3-4 perc alatt.
  3. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magját és vágjuk cikkekre. Egy serpenyőben forrósítsuk meg a margarint és karamelizáljuk meg rajta a kristálycukrot. Majd dobjuk rá az almacikkeket és pároljuk rajta puhára, úgy, hogy a cukor vonja be őket.
  4. Ha kész a hurka, akkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 10 percig hűlni. Majd vágjuk darabokra, vagy szeletekre.
  5. A megmosott és széttépkedett saláta leveleket keverjük össze a baconnel, a zöldbabbal, a vékonyra szelt lilahagymával és az olíva olajjal kikevert saláta öntettel. Halmozzuk őket a tányérokra, majd a saláta tetejére rakjuk az almacikkeket, a diót és a véres hurka darabokat.Előételként és főételként is fogyaszthatjuk.