Saláta véres hurkával, karamelizált almával és baconnel a Saláták kategóriában
A véres hurkát szurkáljuk be egy kicsit, majd tegyük a zsírral, vagy olajjal együtt egy hőálló tálba. Fedjük le alufóliával, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percre. Majd vegyük le a fóliát és süssük további 10-15 percig fólia nélkül készre.
Míg sül a hurka, elkészíthetjük a többi összetevőt is. Pirítsuk meg a diót szárazon. A kolozsvári szalonnát daraboljuk fel és süssük meg, majd hagyjuk hűlni. A zöldbabot engedjük ki és forró vízben pároljuk meg 3-4 perc alatt.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magját és vágjuk cikkekre. Egy serpenyőben forrósítsuk meg a margarint és karamelizáljuk meg rajta a kristálycukrot. Majd dobjuk rá az almacikkeket és pároljuk rajta puhára, úgy, hogy a cukor vonja be őket.
Ha kész a hurka, akkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 10 percig hűlni. Majd vágjuk darabokra, vagy szeletekre.
A megmosott és széttépkedett saláta leveleket keverjük össze a baconnel, a zöldbabbal, a vékonyra szelt lilahagymával és az olíva olajjal kikevert saláta öntettel. Halmozzuk őket a tányérokra, majd a saláta tetejére rakjuk az almacikkeket, a diót és a véres hurka darabokat.
Előételként és főételként is fogyaszthatjuk.