Saláta sütőtökkel, fetával és lencsével a Saláták kategóriában
A lencsét mossuk jól meg. Egy liter vizet forraljunk föl és oldjunk föl benne 2 db füstölt hús ízesítő kockát. Főzzük meg benne a megmosott lencsét kb. 45-50 perc alatt. Ha kész, szűrjük le és öblítsük le egy kicsit.
A tököt magozzuk ki, tegyük tepsibe és 190 fokon süssük meg kb. 25-30 perc alatt. Ha kész, hagyjuk hűlni.
Közben a fetát vágjuk kockára. A diót pirítsuk meg egy száraz serpenyőben. A lila hagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony félszeletekre. A Knorr salátaöntet port keverjük ki a tasakon leírtak szerint.
Mossuk meg és szárítsuk le a salátaleveleket. Tegyük egy tál aljára. Halmozzuk rá egy kanál segítségével a sütőtököt. Erre szórjuk rá a lencsét. Locsoljuk meg a salátaöntettel. Majd szórjuk a saláta tetejére a fetát, a diót és a vékony hagyma szeleteket.
Tálaljuk karácsonykor vagy más alkalmakkor salátának, vagy akár előételként is.