Saláta kecskesajttal, friss fügével és dióval
Saláta kecskesajttal, friss fügével és dióval
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zöldbab - 80 gramm
  • dióbél - 100 gramm
  • méz - 3 evőkanál
  • kecskesajt - 120 gramm
  • lilahagyma - 1 darab
  • zöldborsó - 80 gramm
  • extra szűz olíva olaj - 3 evőkanál
  • friss füge - 4 darab
  • rukkola saláta - 125 gramm

Elkészítés:

  1. Olvasszuk ki a zöldbabot és a zöldborsót, majd főzzük meg lobogó sós vízben 2 pec alatt. Hűtsük le azonnal jéghideg vízben.
  2. Közben mossuk meg a rukkolát és szárítsuk le konyhai papírtörlővel, vagy egy tiszta konyharuhával. Vágjuk vékony szeletekre a lilahagymát.
  3. Melegítsünk olíva olajat egy serpenyőben. Vágjuk a friss fügét 4-6 cikkre és melegítsük meg az olajon. Adjuk hozzá a mézet és forgassuk át egy párszor.
  4. Közben egy másik serpenyőben pirítsuk meg a dióbelet.
  5. Egy keverőtálban keverjük össze a rukkolát, a felszeletelt lilahagymát, a zöldbabot és a zöldborsót. Tegyük őket tányérokra. Helyezzük el a tányérokon a salátán a pirított dióbelet, a füge cikkeket és a széttördelt kecskesajtot. Öntsük rá a mézes, olíva olajas öntetet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.