Feltöltve:

Saláta kecskesajttal, friss fügével és dióval

timer 25
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zöldbab80 gramm
dióbél100 gramm
méz3 evőkanál
kecskesajt120 gramm
lilahagyma1 darab
zöldborsó80 gramm
extra szűz olíva olaj3 evőkanál
friss füge4 darab
rukkola saláta125 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Olvasszuk ki a zöldbabot és a zöldborsót, majd főzzük meg lobogó sós vízben 2 pec alatt. Hűtsük le azonnal jéghideg vízben.

  2. 2. lépés

    Közben mossuk meg a rukkolát és szárítsuk le konyhai papírtörlővel, vagy egy tiszta konyharuhával. Vágjuk vékony szeletekre a lilahagymát.

  3. 3. lépés

    Melegítsünk olíva olajat egy serpenyőben. Vágjuk a friss fügét 4-6 cikkre és melegítsük meg az olajon. Adjuk hozzá a mézet és forgassuk át egy párszor.

  4. 4. lépés

    Közben egy másik serpenyőben pirítsuk meg a dióbelet.

  5. 5. lépés

    Egy keverőtálban keverjük össze a rukkolát, a felszeletelt lilahagymát, a zöldbabot és a zöldborsót. Tegyük őket tányérokra. Helyezzük el a tányérokon a salátán a pirított dióbelet, a füge cikkeket és a széttördelt kecskesajtot. Öntsük rá a mézes, olíva olajas öntetet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek