Feltöltve:

Saláta kecskesajttal, friss fügével és dióval

timer 25
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zöldbab80 gramm
dióbél100 gramm
méz3 evőkanál
kecskesajt120 gramm
lilahagyma1 darab
zöldborsó80 gramm
extra szűz olíva olaj3 evőkanál
friss füge4 darab
rukkola saláta125 gramm

Saláta kecskesajttal, friss fügével és dióval a Saláták kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Olvasszuk ki a zöldbabot és a zöldborsót, majd főzzük meg lobogó sós vízben 2 pec alatt. Hűtsük le azonnal jéghideg vízben.

2. lépés

Közben mossuk meg a rukkolát és szárítsuk le konyhai papírtörlővel, vagy egy tiszta konyharuhával. Vágjuk vékony szeletekre a lilahagymát.

3. lépés

Melegítsünk olíva olajat egy serpenyőben. Vágjuk a friss fügét 4-6 cikkre és melegítsük meg az olajon. Adjuk hozzá a mézet és forgassuk át egy párszor.

4. lépés

Közben egy másik serpenyőben pirítsuk meg a dióbelet.

5. lépés

Egy keverőtálban keverjük össze a rukkolát, a felszeletelt lilahagymát, a zöldbabot és a zöldborsót. Tegyük őket tányérokra. Helyezzük el a tányérokon a salátán a pirított dióbelet, a füge cikkeket és a széttördelt kecskesajtot. Öntsük rá a mézes, olíva olajas öntetet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem