Feltöltve:

Sakktorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás8 darab
cukor20 dekagramm
liszt24 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
porcukor10 dekagramm
rum1 dl
vaníliás cukor1 csomag
darált dió20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

1. lépés

4 tojásból, 10 dkg cukorból, 1 kanál kakóból és 12 dkg lisztből barna piskótát, 4 tojásból pedig sima piskótát sütünk.

2. lépés

A töltelékhez a Vajas ízt habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a darált diót, a rumot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.

3. lépés

A piskótákat 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy tortakarikába fóliát teszünk, és sárga, majd barna piskótacsíkkal körberakjuk addig, amíg a forma közepéig nem érünk, majd a töltelékkel megkenjük. A következő sorra a sárga piskótára barnát teszünk, a barnára sárgát. Minden sort megkenünk a krémmel. Amikor a forma tele van (a tetejére már nem kell massza), ráhelyezünk egy olyan lábast, amelyik pont a tortaformába fér. A lábast teleöntjük vízzel, és legalább egy éjszakára lenyomatjuk. Másnap a maradék krémmel megkenjük a torta oldalát és a tetejét, majd porcukrozva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem