Feltöltve:

Sakktorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A sárga tésztához

Ráma16 dekagramm
porcukor16 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tojás3 darab
liszt12 dekagramm
sütőpor1 csipetnyi

A barna tésztához

Ráma16 dekagramm
porcukor16 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás3 darab
liszt10 dekagramm
kakaópor2 dekagramm

A lekenéshez

baracklekvár1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sárga tésztához a Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem, majd a sütőporos lisztet lazán hozzáadom. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába. Utána a barna tésztát készítem el, ugyan úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá. A tésztát sakktorta formába töltjük. Ilyenkor a formákat ki kell kenni olvasztott Ramával és egy kevés liszttel megszórni, majd a masszát nyomózsákkal a formákba tölteni. A kész lapokat ki kell hűteni és utána lekvárral megkenni. A felső rész tetejét is lekvározni és csokival behúzni. Ez az eredeti recept.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem