Feltöltve:

Sakk-matt szelet

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A barna tésztához

porcukor16 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
finomliszt10 dekagramm
tojás3 darab
vaníliás cukor1 csomag
Ráma16 dekagramm

A csokimázhoz

Ráma6 dekagramm
kakaópor4 evőkanál
porcukor20 dekagramm

A töltelékhez

sárgabaracklekvár30 dekagramm

A sárga tésztához

Ráma16 dekagramm
finomliszt12 dekagramm
tojás3 darab
citrom reszelt héja1 darab
sütőpor1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
porcukor16 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A sárga tésztához a Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd vigyázva, a kikevert tojásos masszába forgatjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, liszttel behintjük, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A sárga tésztát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Közepes lánggal bemelegítjük a sütőt, majd a tepsit betoljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje világosbarna, és a beleszúrt tűre már nem ragad a tészta. Amíg sül, a barna tésztát a sárgához hasonlóan, a kakaóporral kikeverjük. A megsült sárga tésztát egy gyúródeszkára borítjuk. Megvárjuk amíg kihűl a tepsi, és a barna tésztát is beleöntjük, majd közepes lánggal sütjük. A két kész tésztalapot hosszában pontosan kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk. A sárga lapra tesszük a barnát, majd arra ismét sárgát, arra pedig a barnát. Az így kapott sütemény tetejére egy nagyobb deszkát, vagy tálcát helyezünk, és arra egy félkilós súlyt helyezünk, amivel egy órára lenyomjuk. A nehezéket levéve a süteményt éles késsel kb. 1,5 centi széles szeletekre vágjuk. Ezeket váltakozva, lekvárral hosszában egymásra ragasztjuk. 4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat csokimázzal bevonjuk. Ehhez a hozzávalókat 3 evőkanál vízzel elkeverjük, és lassú tűzön megmelegítjük, hogy a Rama elolvadjon benne. Még melegen a tészta tetejére és oldalára kenjük. Néhány óra múlva szeleteljük. A nehezéket levéve a süteményt éles késsel kb. 1,5 centi széles szeletekre vágjuk. Ezeket váltakozva, lekvárral, hosszában egymásra ragasztjuk, így 4 szeletből lesz egy rúd. A kekszrudakat csokimázzal bevonjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem