Feltöltve:

Sajttorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

túró25 dekagramm
liszt25 dekagramm
tejszínes krémsajt20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor17.5 dekagramm
tojás3 darab
zselatinlap8 darab
citrom3 darab
vaníliás cukor1 csomag
barna cukor12 dekagramm
tejszín2.5 dl
sűrített tej5 evőkanál
1 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztet, a 7,5 dkg cukrot, a 12,5 dkg Ramát és 1 tojást összegyúrunk, majd 30 percig pihentetjük. Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstortaformát kikenünk Ramával és kilisztezünk. A tésztát 30-32 cm átmérőjűre kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta kissé magasabb legyen, mint a forma pereme. Egy nagy sütőpapírt helyezünk a tésztára, és közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 percig sütjük. A papírt eltávolítjuk, és még 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és melegítve feloldjuk. 2 citrom héját lereszeljük, és mindhárom citrom levét kifacsarjuk. 2 tojást, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A túrót, a krémsajtot, a citrom levét és héját összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és két órára a hűtőbe tesszük. A barna cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a sűrített tejet és a tejszínt hozzáadva felmelegítjük. Végül 7,5 dkg Ramát belekeverünk, és 10-15 percig kevergetve főzzük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a torta tetejére kenjük, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem