Feltöltve:

Sajttal sonkával töltött szezámmagos kiflik

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A töltelékhez

főtt füstölt sonka (vagy felvágott)35 dekagramm
sajt35 dekagramm
Ráma35 dekagramm

A tetejére

szezámmag1 darab

A tésztához

1 púpos evőkanál
finomliszt48 dekagramm
rétesliszt48 dekagramm
olaj (hagyományos napraforgó étolaj, olíva semmiképpen ne legyen!)2 dl
élesztő7 dekagramm
kristálycukor1 evőkanál
tej6 dl

A lekenéshez

tojás2 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet meglangyosítjuk. 1 decit kimerünk belőle, a fele cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 10 percre félretesszük, hadd kezdjen kelni az élesztő. Az olajat a többi tejhez öntjük, együtt kézmelegre melegítjük. A kétféle lisztet tálba szórjuk, a sóval és a maradék cukorral összeforgatjuk, majd először az olajos tejet, azután a felfuttatott élesztőt adjuk hozzá. 20 percig dagasztjuk. Eleinte a tészta kiábrándítóan ragacsos lesz, de a dagasztás végére könnyű kelt tészta lesz belőle, amelyik elválik az edény falától. Ha mégis lágy maradna, egy kevés lisztet még beledagaszthatunk. Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Közben a töltelékhez való Ramát és sajtot egycentis kockákra, míg a sonkát, vagy felvágottat apróra vágjuk. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, cipó alakúra gömbölygetjük, majd az egyiket kb. 3 milliméter vékonyságúra, 45-50 centi átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. 16 részre vágjuk, szélesebb oldalukra 1-2 Rama és sajtkockát, valamint egy kevés sonkát rakunk. A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk, nehogy sütés közben a tölteléke kifolyjon belőle. Ezután a csúcsa felé feltekerjük úgy, hogy közben mindig egy kicsit meghúzzuk a tésztát, hogy minél több vékony tekerés legyen rajta.Ramával kikent nagy tepsire rakjuk, felvert tojással lekenjük, a tetejét szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 C, légkeveréses sütőben 175 C), kb. 30 percig sütjük. Amíg sül, egy újabb tésztacipóból előkészítjük a következő tepsire valót, majd még 2 adagot sütünk ugyanígy.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0