Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • víz - 3 dl
  • paradicsom - 2 darab
  • paprika - 2 darab
  • napraforgó olaj - 1 dl
  • trappista sajt - 16 dekagramm
  • darált marhahús - 60 dekagramm
  • nyers tojás - 1 darab
  • Delikát8 ételízesítő - 1 csipetnyi
  • konyhakész rizs - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A darált húst, a lereszelt fokhagymát, a Delikátot és az 1 tojást jól gyúrjuk össze, és hagyjuk kb. 30 percet hűtőben állni.
  2. Közben a COOP Konyhakész rizst enyhén sós bő vízben kifőzzük.
  3. A megmosott paradicsomot és paprikát tetszőleges, kissé nagyobb darabokra vágjuk.
  4. 3 dl vízzel elkeverjük a KNORR Bolognai spagetti alapot, kiforraljuk majd belefőzzük a zöldségeket és összekeverjük a kifőtt rizzsel.
  5. A húsból pogácsákat formázunk, összesen 16 darabot. Két-két pogácsa közé egy-egy darabka trappistát teszünk, majd a kezünkkel összelapítjuk őket. Forró olajban mindkét oldalán 7-8 percig süssük.
  6. A meleg rizses ragu mellé teszünk két darab pogácsát, melyekből az egyiket megnyitjuk. Frissen vágott petrezselyemmel tesszük még dekoratívabbá.