Sajttal töltött húsgombócok csípős paradicsomszószban
Sajttal töltött húsgombócok csípős paradicsomszószban
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 100 gramm
  • paradicsom - 400 gramm
  • tojás - 1 darab
  • hagyma - 1 darab
  • darált marhahús - 750 gramm
  • reszelt parmezán - 100 gramm
  • Knorr Penne all’Arrabbiata Alap - 2 csomag
  • mini mozzarella golyó - 2 csomag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Vágjuk finomra a hagymát és enyhén verjük fel a tojást.
  2. Gyúrjuk össze a húst, a zsemlemorzsát, a tojást és a hagymát. Készítsünk 18-20 db kb. 5 cm-es húsgombócot. Nyomkodjuk a gombócok közepébe a mozzarella golyókat.
  3. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Enyhén olajozzuk meg és tegyük rá a húsgolyókat. Tegyük a sütőbe kb. 10 percre.
  4. Eközben keverjük össze az Arrabbiata alapot 1 dl vízzel és a felaprított paradicsommal (ha frisset használunk, akkor előtte hámozzuk meg őket). Hozzuk forrásba, majd finoman, időnként megkeverve főzzük 5 percig.
  5. Adjuk a szószhoz a húsgombócokat. Vegyük lejjebb a hőt és lefedve, kis lángon pároljuk őket további 10 percig. Tálaljuk reszelt parmezánnal.