Feltöltve:

Sajttal töltött húsgombócok csípős paradicsomszószban

timer 35
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

zsemlemorzsa100 gramm
paradicsom400 gramm
tojás1 darab
hagyma1 darab
darált marhahús750 gramm
reszelt parmezán100 gramm
Knorr Penne all’Arrabbiata Alap2 csomag
mini mozzarella golyó2 csomag

Sajttal töltött húsgombócok csípős paradicsomszószban a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Vágjuk finomra a hagymát és enyhén verjük fel a tojást.

2. lépés

Gyúrjuk össze a húst, a zsemlemorzsát, a tojást és a hagymát. Készítsünk 18-20 db kb. 5 cm-es húsgombócot. Nyomkodjuk a gombócok közepébe a mozzarella golyókat.

3. lépés

Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Enyhén olajozzuk meg és tegyük rá a húsgolyókat. Tegyük a sütőbe kb. 10 percre.

4. lépés

Eközben keverjük össze az Arrabbiata alapot 1 dl vízzel és a felaprított paradicsommal (ha frisset használunk, akkor előtte hámozzuk meg őket). Hozzuk forrásba, majd finoman, időnként megkeverve főzzük 5 percig.

5. lépés

Adjuk a szószhoz a húsgombócokat. Vegyük lejjebb a hőt és lefedve, kis lángon pároljuk őket további 10 percig. Tálaljuk reszelt parmezánnal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem