Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
tejföl | 1 dl |
zsemlemorzsa | 2 evőkanál |
tojás | 4 darab |
bors | 1 csipetnyi |
petrezselyemzöld | 0.5 csokor |
tej | 1 dl |
olíva olaj | 4 evőkanál |
cukkini (kb.200 g egyenként) | 3 darab |
szerecsendió | 1 csipetnyi |
tárkony | 0.5 csokor |
parmezán | 100 gramm |
fokhagyma gerezd | 2 darab |
Sajttal és tejföllel sütött cukkini a Főételek kategóriában
Mossuk meg a cukkinit és héjastul vágjuk kb. fél centis karikákra.. A fűszernövényeket aprítsuk fel, a sajtot reszeljük le.
A forró olíva olajon süssük át a cukkinit, majd szórjuk meg a fűszerekkel és reszeljük rá a fokhagymát.
Szedjük ki a cukkini karikákat a serpenyőből és szárítsuk le papírtörlőn. Egy hőálló edényt kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük bele a cukkini felét és szórjuk meg a sajt felével.