Sajtszószos penne csirkével, spenóttal
Sajtszószos penne csirkével, spenóttal
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • csirkemell filé - 25 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • spenótlevél - 15 dekagramm
  • margarin - 3 dekagramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • penne tészta - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd haraphatóra (al dente) főzzük benne a tésztát.
  2. A csirkemellet megmossuk, papírral leszárítjuk, majd felkockázzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, majd megfonnyasztjuk rajta a spenótot. Félretesszük.
  3. A felkockázott csirkét megpirítjuk a maradék zsiradékon, hozzáadjuk a vizet és a tejet, majd a Knorr Sajtszósz alapot. Kevergetve felforraljuk, majd alacsony lángon 5 percig főzzük.
  4. A kinyomkodott spenótot az utolsó percben a szószba keverjük. A szószt a tésztával összeforgatjuk, majd a reszelt sajttal tálaljuk.