Sajtszószos csirkés penne
Sajtszószos csirkés penne
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • víz - 1 dl
  • csirkemell filé - 25 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • penne tészta - 30 dekagramm
  • Knorr Sajtszószos csirkés penne alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A tésztát tegyük a forrásban lévő vízbe és főzzük annak tasakján olvasott utasítások alapján. A csirkehúst vágjuk kis kockákra.
  2. A kockázott csirkehúst pirítsuk meg egy jó evőkanál margarinon, öntsünk hozzá 2 dl hideg tejet és 1 dl vizet. Keverjük bele a tasak tartalmát, kevergetve forraljuk fel. A sajt és a tejszín klasszikus párosa a csirkehússal remek tésztaszószt alkot. Újraforrástól számított 5 percig, kevergetve, alacsony lángon főzzük
  3. A kifőtt, leszűrt, forró tésztát a szószba keverhetjük, vagy tálalhatjuk a szósszal leöntve.