Sajtszószos csirkés penne nyári zöldségekkel
Sajtszószos csirkés penne nyári zöldségekkel
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • csirkemell filé - 25 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • bazsalikom levél - darab
  • penne tészta - 30 dekagramm
  • kápia paprika - 10 dekagramm
  • Knorr Sajtszószos csirkés penne alap - 1 csomag
  • morzsolt csemege kukorica - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Lobogó, sós vízbe tegyük a penne tésztát és főzzük roppanósra.
  2. Amíg a tészta fő, készítsük el a sajtszószos ragut.A kápia paprikát vágjuk apró kockákra. Delikáttal megszórva, a morzsolt kukoricával és a zúzott fokhagymával együtt pároljuk készre az olíva olajon, majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
  3. A felkockázott csirkemellt a visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg, öntsük föl 2 dl tejjel, 1 dl vízzel, és keverjük hozzá a Knorr sajtszószos csirkés penne alapot. Keverjük el simára és újraforrástól számítva főzzük 5 percig.
  4. Az utolsó fél percre tegyük vissza bele a zöldségeket, és főzzük össze a mártást.
  5. Díszítsük friss bazsalikommal.