Sajtszószos, csirkés penne cukkinivel a Főételek kategóriában
A pennét főzzük meg annak tasakján leírtak szerint. Szeleteljük föl a cukkinit kb. 3-4 mm-es szeletekre és aprítsuk föl a fokhagymát.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel a margarint és pirítsuk meg rajta hirtelen a cukkini szeleteket. Fontos, hogy a serpenyő tűzforró legyen, mert ha a cukkini levet ereszt, akkor esetleg megkeseredhet. Majd dobjuk rá a fokhagymát néhány másodpercre. Ezután vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
Míg pirítjuk a cukkinit és a fokhagymát, vágjuk föl kis kockákra a csirkemell filét.
A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a csirkemell kockákat. Öntsük föl 2 dl tejjel és 1 dl vízzel. Adjuk hozzá a Knorr alapot és keverjük el benne. Hozzuk forrásba, majd 5 perc alatt pároljuk készre. A közben megfőtt és leszűrt tésztát keverjük a sajtszószos csirkéhez.
Tálaljuk a pirított cukkini szeletekkel megszórva. Egy rafinált séf tudja,hogy kinek adhat több cukkinit és ki az aki nem kér.
A Sajtszószos penne alappal készült csirkés penne krémes és gazdag ízű, amelyet a roppanós, zamatos cukkini remekül kiegészít.