finomliszt | 10 dekagramm |
---|---|
napraforgó olaj | 3 evőkanál |
darált sertéshús | 40 dekagramm |
Knorr Sajtszósz alap | 1 csomag |
szódavíz | 1 dl |
Globus Ketchup | 5 evőkanál |
12%-os tejföl | 1 darab |
2,8 % -os tej | 1 dl |
Sajtosan rakott palacsinta a Főételek kategóriában
A meghatározott alapanyagokból megsütjük a palacsintákat.
A darált húst olajon lepirítjuk, picit sózzuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
A hús egyik felét összeforraljuk a 2,5 dl tejjel elkevert KNORR Sajtszósz rafinéria alappal és kiforraljuk. A hús másik felét elkeverjük a GLOBUS ketchuppal.
A kétfajta szószos húst felváltva rétegezzük a palacsintákkal úgy, hogy a legalsó és a legfelső réteg is palacsinta legyen. A rétegek közé tehetünk friss fűszernövényleveleket, spenótlevelet.
A rakott palacsinta tetejét megkenjük tejföllel, majd forró, 200 fokos sütőbe tesszük.
Amikor a tejföl barnulni kezd kivesszük és cikkre vágva tálaljuk.