Sajtos tekert muffin
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • langyos tej - 1.5 dl
  • cukor - 1 csipetnyi
  • élesztő - 1 dekagramm
  • liszt - 30 dekagramm
  • só - 1 kávéskanál
  • olaj - 1 dl
  • tojás - 1 darab
  • tejföl - 1 dl
  • reszelt sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A langyos tejbe tesszük a cukrot és az élesztőt, majd összekeverjük, végül letakarva felfuttatjuk. Kelesztőtálba szitáljuk a lisztet, amiben a sót elkevertük. Amikor az élesztő szépen feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a kissé felvert tojással együtt.
  2. Sima tésztává dagasztjuk, majd a keverőtál fedelével befedjük és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk.
  3. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és fél cm vastag téglalap alakúra sodorjuk. Megkenjük tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit, végül 12 db-ra vágjuk.
  4. A muffin formát kiolajozzuk, majd a tekercseket beletesszük. A sütőt begyújtjuk és azonnal betesszük a hideg sütőbe. Amíg a sütő melegszik a muffinok is szépen megkelnek. Szép aranysárgára sütjük őket.