Sajtos tekert muffin a Előételek kategóriában
A langyos tejbe tesszük a cukrot és az élesztőt, majd összekeverjük, végül letakarva felfuttatjuk. Kelesztőtálba szitáljuk a lisztet, amiben a sót elkevertük. Amikor az élesztő szépen feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a kissé felvert tojással együtt.
Sima tésztává dagasztjuk, majd a keverőtál fedelével befedjük és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk.
Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és fél cm vastag téglalap alakúra sodorjuk. Megkenjük tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit, végül 12 db-ra vágjuk.
A muffin formát kiolajozzuk, majd a tekercseket beletesszük. A sütőt begyújtjuk és azonnal betesszük a hideg sütőbe. Amíg a sütő melegszik a muffinok is szépen megkelnek. Szép aranysárgára sütjük őket.