Sajtos stangli recept.
A lisztet egy tálba szitáljuk. Elveszünk belőle egy evőkanálnyit, és egy másik tálban összekeverjük a langyos tejjel. A lisztes tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk az élesztőt felfutni. Amikor az élesztő felhabosodott, beleöntjük a lisztbe. Beleszórjuk a lisztbe a sót, hozzáadjuk az étolajat, a tojást, és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután a tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. fél óra). Mikor a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Vékonyan megkenjük tejföllel, és egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot. Ezután a tésztát összehajtogatjuk. A bal oldaláról behajtjuk az egyharmadát jobbra, erre rá a jobb oldali egyharmadot, aztán a fölső egyharmadot lefelé, majd az alsót fölfelé. Ezt a nyújtást és hajtogatást még kétszer megismételjük úgy, hogy minden hajtogatás után 15-15 percig letakarva pihentetjük a tésztát. (Első hajtogatás + 15 percig pihen a tészta letakarva, + második hajtogatás + megint 15 perc pihentetés, + utolsó hajtogatás + 15 perc pihentetés). Az utolsó pihentetés végén a tésztát fél centi vastagra nyújtjuk. Háromszögekre vágjuk. A háromszögek egyik oldalától a szemközti csúcs felé föltekerve kifliket sodrunk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket megkenjük tejjel, vagy tojással, aztán ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, reszelt sajttal, köménymaggal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.