Sajtos rúd
Sajtos rúd
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A kenéshez

    • tojássárgája - 2 darab
    • reszelt sajt - 24 dekagramm
    • tejszín - 4 evőkanál

    A tésztához

    • bors - 1 csipetnyi
    • szerecsendió - 1 csipetnyi
    • só - 1 csipetnyi
    • sovány tehéntúró - 24 dekagramm
    • liszt - 24 dekagramm
    • Ráma - 24 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A Ramát megpuhítjuk, hozzáadjuk a túrót, a lisztet, a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd a hozzávalókat tömör tésztává gyúrjuk. Egy rövid időre hűvös helyre tesszük, s ezután kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. A tojássárgákat összekeverjük a tejszínnel, bekenjük vele a tésztát és megszórjuk a reszelt sajttal. A tésztát ujjnyi széles rudakra vágjuk és a kikent sütőlapra helyezzük. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig, amíg aranysárga színű nem lesz. Tálalhatjuk őket melegen és hidegen egyaránt.